18 Şubat 2011 Cuma

Bugun ne yesek? Cin Mantisi [Dumpling]


Bizim mantimiz gibi olmasada cin mantisi da cok lezzetlidir. Ben tavuklu ya da sebzeli olani tercih ediyorum. tabi secim size kalmis. simdiden afiyet olsun
Çin mantısı – Dumpling

Hamur için:
300 gr una bir tutam tuz ekleyip yaklaşık 180 ml kadar su ile yoğurulur. Bizim mantı hamurundan biraz daha sert bir kıvamda olması gerekiyor. Hamur dinlenmeye bırakılır. Bu sırada mantının iç harcı hazırlanır.
Içi:
500 gr yağsız dana kıyma
1/2 çay kaşığı tuz
taze soğan (ince doğranmış)
taze sarımsak (ince doğranmış)
3 çay kaşığı taze zencefil (ince doğranmış)
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı acı toz biber
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı esmer şeker
3 yemek kaşığı ay çiçek yağı
Bu malzemeler güzelce karıştırıldıktan sonra hamur ince olarak açılır. Yuvarlak bir kalıp ya da bardak yardımıyla avuç içi büyüklüğünde yuvarlak hamurlar elde edilir. İçlerine birer yemek kaşığı kadar harç eklendikten sonra yuvarlağın uç kısımlarına su sürülerek birleştirilir, hamurun iki ucunun iyice birbirine yapışması sağlanır. yarım ay sekli elde edilir. Ayrıca isteğe göre bohça şeklinde de şekil verilebilir.

Pişirilme aşamasında bir tencerenin yarısına kadar su doldurularak kaynatılır ve mantılar dikkatlice suya bırakılır. Aralıklı olarak hafifçe karıştırılır. Fokurdamaya başlayınca 1 bardak su ilave edilerek tekrar kaynama noktasına gelmesi sağlanır. Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra bir kevgir yardımıyla alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder