23 Şubat 2011 Çarşamba

nefis bir tatli Alman Pastasi


Hamuru icin gerekli malzemeler

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
10 gram kuru maya
5 su bardağı un

Kreması için,

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Istege bagli olarak limon kabugu rendeside ekleyebilirsiniz.

Üzeri için,

1 paket bitter çikolata
2 yemek kaşığı süt kreması
İnce çekilmiş Antep fıstığı

Hazırlanışı,

Derin bir kaba unu alıp ortasını havuz gibi açın.
Hamuru için gerekli diğer malzemeleri unun ortasına ilave edin.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar koparıp yuvarlayın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip hamurları aralıklı olarak dizin.
Üzerini örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Krema için, yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin.
Arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Krema sıkma torbasına doldurun.
Kekleri enlemesine ortadan kesip kremayı içlerine sıkın.
Krema ve çikolatayı birlikte eritin.
Sosu üzerlerine gezdirip fıstık serpiştirin ve soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder