19 Şubat 2011 Cumartesi

CocoNut (Hindistancevizli Cikolatali Toplar)


hem hazirlamasi hem pisirmesi cok praktik lezzet kupu bir tarif..
90 gr yumurta beyazi (yaklasik 3 yumurta)
150 gr toz seker
150 gr hindistan cevizi

yapilisi
pisirme kabina yumurta aklari ve sekeri koyun. kisik ateste seker eriyinceye kadar bu iki malzemeyi karistirarak pisirin. Burda amac toz sekerin erimesidir. Erime gerceklestikten sonra, atesten alip hindistan cevizini karismina dokup iyice karisitiriyoruz. Krema torbaniz varsa karisimi bu torbaya koyup ceviz buyuklugunde sekiller slkarak pisirme kagidi serili firin tepsisine koyalim. Krema torbaniz yoksa, bir yemek kasigi yardimiyla tepsiye koyabilirsiniz. Onceden isitilmis firinda (160 -170 derece) rengi pembelesene kadar pisirin.
Pisirme islemi tamamlandiktan sonra, kurabiylerimizin taban kisimlarini benmari usulu eritilmis sicak cikolataya batiriyoruz ve soguduktan sonra servis yapiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder